BATMAN / MERKEZ - Prof. Dr. Necmettin Erbakan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Nis

Bügün 10.Sınıf Elektrik- Elektronik öğrencilerini ASG Grubuna Teknik düzenlendi.

Mrt

Öğrencilerimizle işletme ziyaretleri, sektörle buluşturma etkinliğimiz devam ediyor. Bugün de Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Alan Öğrencilerimizi GÜNGÖR PALAS düğün salonunda  bulunnan Güneş Enerjisi Panellerinin kurulumunu detayları ile inceleme imkanı buldular.

Şbt

Öğrencilerimizle işletme ziyaretleri, sektörle buluşturma etkinliğimiz devam ediyor. Bugün de Endüstriyel Otomasyon Öğrencilerimizi OSB de bulunan bölgenin en büyük işletmelerden ALL ALÇI fabrikasını ziyaret ettik.

Şbt

Mesleki ve Teknik Eğitim Kurumlarında eğitim gören öğrencilerimizin alan ve dalları ile ilgili işbaşında çırak-usta ilişkilerini ve mesleki çalışma şartlarını yerinde görmeleri amacıyla işletme ve fabrika ziyaretleri İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mahmut KURTARAN'ın katılımı ile başladı.Ziyaret sırasında İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mahmut KURTARAN, öğrencilerle bir araya gelerek onlarla bir süre sohbet etti. İl Milli Eğitim Müdürümüz; bu tür ziyaret ve gezilerin, öğrencileri işletmelerle buluşturarak, alanları ve dalları ile ilgili işbaşında çıraklık ve usta ilişkilerini, aynı zamanda mesleki çalışma şartlarını yerinde görmeleri için önemli fırsatlar sunduğunu vurguladı. Bu deneyimlerin, öğrencilerin mesleki bilgilerini pekiştirmeleri ve iş dünyasına ilk adımı atmaları açısından değerli olduğunu belirtti.

Şbt

Okulumuzun eTwinning kulübü öğrencilerimizi güvenli internet kullanımı ile ilgili bilinçlendirmek için "Güvenli İnternet Günü"kapsamında seminer düzenlemiştir. Seminer okulumuzun BT formatör öğretmeni Diyar DEMİR tarafından konferans salonunda toplamda 135 öğrenci ve 8 öğretmene verilmiştir.  Güvenli İnternet Günü etkinlikleri, başta çocuklar ve gençler olmak üzere herkes için daha bilinçli ve güvenli internet kullanımı konusunda farkındalık oluşturmak için düzenlenmektedir. “Hep birlikte daha iyi bir internete” temasıyla düzenlenen bu etkinlikler, dijital teknolojilerin güvenli ve pozitif kullanımını teşvik etmek amacıyla tüm paydaşları bir araya getirmektedir.

Ock

1. Dönem sonu etkinliği kapsamında öğrenci ve velilere yönelik şiir ve müzik dinletisi yapıldı. Okulumuzun Kültür Edebiyat ve Müzik Kulübü tarafından hazırlanan dinleti öğretmen ve öğrenciler tarafından şiirler okundu , şarkılar ve türküler söylendi.Büyük beğeni alan dinleti için emeği geçen başta Edebiyat öğretmenimiz Adnan BAĞIŞ'a ,diğer öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuz öğretmenlerinden Nihat SAĞLAM ve Kübra GÖKTEPE’nin başlattığı ‘’Renkli Yarınlar ‘’Projesi ile okul koridorları gönüllü öğretmen arkadaşlar tarafından eğitici resimlerle süslendi. Emeği geçen bütün öğretmen arkadaşlara teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuz öğretmeni Duygu HARMAN rehberliğinde  Uluslar arası Tarih eğitimi ve İşbirliği Laboratuvarı (HİSTOLOG) projesi kapsamaında ''Tarih Eğitiminde Yeni Teknolojiler ve Dijitalleşme nasıl Kullanılır'' adlı çalışmanın sonuna gelinde. Büyük emek harcayan öğretmen ve öğrencilerimize yarışmada başarılar dileriz.

Ara

İl Jandarma Komutanlığının;Jandarma Trafik,Jandarma Köpek Timleri,Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım amirliği ile Komanda Birim Amirileri tarafından ''Kariyer Günleri Kapsamında '' okulumuzda sunum yaptılar. Sunumun ardından okul bahçesinden eğitimli köpekler tarafından öğrencilere gösteri yapıldı. Öğrencilerimiz tarafından buyük beğeni alan sunum ve gösterilerin ardından Komutanlarla birebir sohbet ederek fotoğraflar çekildi. Okul müdürümüz Tahir GÜLBAĞ tarafından plaket takdim edildi. Öğrenciler tarafından gelen talep üzerine İl Jandarma Komutanlığı ile daha fazla işbirliği yapılması yönünde karar alındı. İl Jandarma Komuntanlığının Okulumuza verdiği katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Ara

Dr.Öğrt.Üyesi Reşit Uğran tarafında okulumuzda'Kişisel gelişimde Kitap Okuma ve Hobi Edinmenin Rolü' konulu seminer verdi.

Elektrik Atölyesi Pano Üretimi

Ara

Yazar, Şükran Demirhan İle Söyleşinin ardından kitaplarını imzaldı.

Yenilenebilir Enerji Atölye Çalışması